Kledingadvies voor verschillende figuurtypen - Heren

Smal

Mannen met een smal figuur hebben smalle heupen en schouders. Kleding met een ronde hals benadrukt de schouders. Ook shirts met prints, logo’s of een patroon staan goed. Vermijd broeken met een rechte pijp (ook wel de straight leg genoemd). Deze broeken werken voor je heupen en beenlengte niet in je voordeel. 

Normaal

Mannen die niet zeer smal of breed zijn hebben een normaal postuur. Heb jij dit postuur, dan kun je bijna alle soorten kleding dragen. Shirts met een ronde hals of V-hals, met of zonder opdruk? Het kan allemaal! Bij het kiezen van jeans, koop je het best geen slim fit jeans. Deze broek zit strak en benadrukt je benen waardoor het steviger en korter kan lijken. 

Stevig/gespierd

Mannen met een stevig postuur hebben brede schouders en/of brede heupen. Shirts met een V-hals staan je goed. Wil je de nadruk op uw schouders leggen, kies dan voor een shirt met een logo of een opdruk. Wil je hier liever geen nadruk op leggen, kies dan voor shirts zonder opdruk. Bij het kiezen van een jeans, koop dan geen slim fit jeans. Deze broek zit vrij strak en benadrukt het been waardoor het steviger en korter kan lijken.

 

Can’t find what you are looking for?